Matematik

Normalfordeling i excel??

12. juli 2011 af Usser (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Opgaven lyder:

Under antagelse af at antallet af personer der har set reklamen en tilfældig gang kan beskrives ved en normalfordeling med middelværdi(u)= 120.000 og std.afvigelse(o)=35.000 bedes du besvare nedenstående:

Opgave 1)  Beregn sandsynligheden for, at antallet af personer der har set reklamen en tilfærdig gang er mellem 110.000 og 140.000

Svar: =Normfordeling (140000;120000;35000;1)= 0,716145

          =Normfordeling (110000;120000;35000;1)=  0,387548

          0,716145-0,387548= 0,328597

Opgave 2) Beregn sandsynligheden for, at det gennemsnitlige antal personer der har set reklamen er mellem 110.000 og 140.000, når reklamen i alt vises 20 gange.

Svar: ???????????


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. juli 2011 af kieslich (Slettet)

Lad Y = 'antallet af personer der har set reklamen en tilfærdig gang er mellem 110.000 og 140.000', og

lad X = ¬ Y ( non Y )    så er basissandsynligheden p = 1 -P(Y) = ......

Beregn nu P(X=0) = K(20,0)*p0*(1-p)20-0  = .......


Svar #2
13. juli 2011 af Usser (Slettet)

Jeg ved ikke hvordan jeg skal regne det ud i så ved ikke resultatet bliver. Det ser indviklet ud så ved ikke om du kan fortælle mig ven hvordan fremgangmåden er ved brug af excel når jeg indtaster =Normfordeling(x,middelværdi, std.afv, kumulativ). Det vil være en kæmpe hjælp!

På forhånd tak!


Brugbart svar (1)

Svar #3
14. juli 2011 af kieslich (Slettet)

hvordan skal spørgsmål 2 forstås ? er det sandsynligheden for at det gennemsnitlige antal er mellem 110000 og 140000 i bare en af de 20 visninger, eller er det over alle 20 visninger ? har du et facit ??


Skriv et svar til: Normalfordeling i excel??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.