Matematik

Tværvektor

12. juli 2011 af Sille901 (Slettet)

 Hej matematik mennesker :)

Jeg sidder her med en matematikopgave, som jeg ikke rigtig kan gennemskue. 
Er der nogen der vil hjælpe? Den lyder:

Vektoren á = (3,-1) er beliggende i et retvinklet koordinatsystem med begyndelsespunkt i (7,9)

Bestem tværvektoren á's endepunkt i koordinatsystemet. 

Hvordan gør jeg lige det..  :s 

KH Sille


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. juli 2011 af kieslich (Slettet)

lad b være a's tværvektor, så er b = (1  3), hvor den ender afhænger af hvor den starter. Har den begyndelsespunkt i (7,9) skal du bare sige (7,9) + (1  3)


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. juli 2011 af SuneChr

   a = (3 ; - 1)       á = (1 ; 3)          Derfor er á endepunkt:  (7 ; 9) + (1 ; 3)  =  (8 ; 12)

      idet  a • á = 0


Skriv et svar til: Tværvektor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.