Fysik

Omregning af enheder

13. juli 2011 af Chemizttobe (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Jeg skal omregne Celsius grader til kelvingrader. Jeg har formlen K= C+273,16

HVis jeg så sætter enheder på og siger, at vi skal omregne 10 grader celcius til kelvin:

K = 10oC + 273,16 oC =>              K= 283,16oC

Dette giver i mine øjne ingen mening?


Svar #1
13. juli 2011 af Chemizttobe (Slettet)

Celsius der giver kelvin? Nogle der kan kaste lys over problemet?


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. juli 2011 af Jerslev (Slettet)

#0: Du kan udskifte enhederne uden problemer, da en grad celcius er det samme som en grad kelvin. Skalaen har blot et andet nulpunkt, som du netop tager højde for.


Brugbart svar (1)

Svar #3
13. juli 2011 af davidsh (Slettet)

 K= C+273,16 længere er den ikke (:


Svar #4
13. juli 2011 af Chemizttobe (Slettet)

 #2

Jeg forstår ikke helt hvad du mener?

Jeg får  desuden 1 grad kelvin til -272.15 grader celsius?


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. juli 2011 af Jerslev (Slettet)

#4: Bestemt, men en temperaturstigning på 1K er det samme som en stigning på 1*C. Den absolutte skala er blot anderledes. Det er derfor, du kan skifte enhederne uden problemer.


Svar #6
13. juli 2011 af Chemizttobe (Slettet)

Ahaaaa - så når den er 10 grader celsius er det det samme som 10 + 273, da nulpunkterne er forskellige - kelvin er altid 273 større end celsius?


Brugbart svar (0)

Svar #7
13. juli 2011 af Jerslev (Slettet)

#6: Jeps. :)


Svar #8
13. juli 2011 af Chemizttobe (Slettet)

 Så jeg bytter bare om på enhederne simpelthen? 


Brugbart svar (0)

Svar #9
13. juli 2011 af Jerslev (Slettet)

#8: Ja. Da en Fahrenheit ikke er det samme som en celcius eller en kelvin, kan man ikke gøre det samme med amerikanske temperaturer...

De skal bare være anderledes derovre.


Svar #10
13. juli 2011 af Chemizttobe (Slettet)

#9 

kan du give et eksempel på hvordan du vil udregne det, bare sådan at jeg er helt sikker?

Og ja, det er træls at de ikke bruger Si-enheder -


Brugbart svar (0)

Svar #11
13. juli 2011 af Jerslev (Slettet)

#10: Jeg ville bare droppe enhederne. Du skifter jo i bund og grund blot dit nulpunkt og kalder den nye skala for noget andet.


Svar #12
13. juli 2011 af Chemizttobe (Slettet)

 #11

men det er fordi jeg i øjeblikket øver mig i at regne korrekt med enheder, da jeg har svært ved det.


Brugbart svar (1)

Svar #13
13. juli 2011 af SuneChr

Hvis enhederne driller for meget, kan man i formlen indsætte dem:

Temperaturen kaldes T, underforstået oK.

Så fås:                  T   =   ..........  oK / oC  + 273,16 oK

På prikkernes plads skal der stå celciustemperaturen med benævnelsen oC.  Forkort så oC væk,

og tilbage står  T  som oK.


Svar #14
13. juli 2011 af Chemizttobe (Slettet)

Der står så gange K/C ikke?

 men giver Kelvin/celsius nogen mening, eller er det bare for at få det til at gå op?


Brugbart svar (0)

Svar #15
13. juli 2011 af SuneChr

# 14         1)   Jo.        2)  Jo, det gi'r mening, da, som # 5 også skrev, forholdet imellem enhederne er 1/1.


Svar #16
13. juli 2011 af Chemizttobe (Slettet)

 1 grad celsius svarer til 1 grad kelvin giver ikke mening hvis jeg omregner, fordi 1 celsius = 274 k ?


Svar #17
13. juli 2011 af Chemizttobe (Slettet)

 Nej undskyld, det betyder vel at 1 kelvin pr. grad celsius . At hver gang du stiger 1 grad celsius stiger du 1 kelvin?


Brugbart svar (1)

Svar #18
13. juli 2011 af SuneChr

Tegn et koordinatsysten hvor akserne skærer hinanden i (0 ; 0) .

Skriv oC på x-aksen og oK på y-aksen.

Forbind punkterne ( - 273,16 ; 0) og (0 ; 273,16) med en ret linje, således at

x ≥ - 273,16  og  y ≥ 0.  Her er grafen for sammenhængen.

Hældningskoefficienten for linjen er 1, derfor er forholdet 1/1.


Svar #19
13. juli 2011 af Chemizttobe (Slettet)

 ahaaaa, fordi a = k/c


Svar #20
13. juli 2011 af Chemizttobe (Slettet)

 ?


Forrige 1 2 Næste

Der er 28 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.