Matematik

Finde a,b,c i andengradsligning ?

18. juli 2011 af -charlotte- (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej derude :-)
Tak for jeres altid fantastiske hjælp!

Jeg er løbet på problemer !
 

Hvordan finder jeg a, b og c i denne andengradsligning : 3x^2-2=2x^2+6x-7
 

På forhånd tak !

Charlotte


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. juli 2011 af SuneChr

Træk højresiden over på venstresiden så du får et udtryk, der hedder:

a·x2 + b·x + c  =  0     Så har du koefficienterne a og b og det konstante led c.


Svar #2
18. juli 2011 af -charlotte- (Slettet)

Tak for dit svar :-)
Puh, jeg synes ikke det helt vil som jeg vil !
Hvad er a, b og c? som jeg læser det er de "ubekendte" - men jeg skal nemlig løse ligningen, så derfor må jeg kende dem - håber du forstår hvad jeg mener ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. juli 2011 af SuneChr

# 0     3x^2-2=2x^2+6x-7

3x2 - 2 - (2x2 + 6x - 7)  =  0     Højresiden er trukket over.

3x2 - 2 - 2x2 - 6x + 7  =  0

1·x2 - 6·x + 5  =  0

a = 1      b = - 6     c =  5              Ikke så svært - vel?

Når koefficienten er 1, skriver vi den ikke. Kun her for forståelsen.


Svar #4
18. juli 2011 af -charlotte- (Slettet)

Supert ! Tusinde tak !!


Skriv et svar til: Finde a,b,c i andengradsligning ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.