Matematik

En lille opgave

04. august 2011 af LuckyLuc (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Om den retvinklede trekant ABC oplyses, at
den ene katete er 3x
den anden katete er 4x
hypotenusen er 10
a) Bestem x .

Bare løse første gradsligningen eller??

Det virker bare som en underlig ligning da det ikke giver pæne tal, så må der involvere noget med a^2+b^2=c^2?

Men hvordan løser man den lige.. Siger man 16x+9x=100, og x=4???(altså hvis vi lige glemmer mellem regninger for et sekund)


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. august 2011 af mathon

 

       (3x)2 + (4x)2 = 102  og  x>0

       9x2 + 16x2 = 102  og  x>0

       x2 = 4  og  x>0  ...


Skriv et svar til: En lille opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.