Matematik

Definitionsmængde for ln evt. e^x

07. august 2011 af LuckyLuc (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Opgave 3
En funktion f er givet ved forskriften f (x) = ln(2x − 6)
a) Bestem definitionsmængden for funktionen f .

Det er vel alle positive tal og 0 for ln??  Og hvad med e^x, den har vel alle reelle tal ikke?


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. august 2011 af ramme2 (Slettet)

definitionsmængde   x >3     Indsætter du et tal for x der er mindre end 3  vil ln(2x-6) blive negativt eller 0 og det må det ikke.

Du kan sætte alle værdier for x ind i udtrykket ex


Brugbart svar (1)

Svar #2
07. august 2011 af peter lind

Du kan ikke tage logaritmen af et negativt tal så der skal gælde 2x-6x>0. Der er korrekt at definitionsmængden for eksponentialfunktionen er alle reelle tal


Brugbart svar (1)

Svar #3
07. august 2011 af Walras

g(x)=ln(x), x>0

hvorfor

f(x)=ln(2x-6), 2x-6>0 <=> 2x>6 <=> x>3


Svar #4
07. august 2011 af LuckyLuc (Slettet)

 gracias


Skriv et svar til: Definitionsmængde for ln evt. e^x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.