Fysik

Rødforskydning

09. august 2011 af annemarie12 (Slettet)

Hej 

Jeg har lige et spørgmål omkring rødforskydning som jeg ønkser svar på. 

Hvordan kan man rent matematisk gå fra følgende:

z = (l0 - le) / le 

til følgende:

z = (lo/ le) -1 

det forstår jeg ikke rigtigt. Jeg har brugt l i stedet for lambda, da min computer ikke lige kunne finde ud af det!

Håber nogen kan hjælpe! :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. august 2011 af Studieguruen (Slettet)

#0

på følgende måde

                                 z = (Io - Ie) / Ie

                                   = (Io)/(Ie) - (Ie)/(Ie)                  splitter brøken op i to med fællesnævneren Ie

                                   = (Io/Ie) - 1                               

                                                                                                    ..   hvis du er i tvivl, spørger du


Svar #2
10. august 2011 af annemarie12 (Slettet)

 Super! :)

Jeg forstår det - mange tak!


Skriv et svar til: Rødforskydning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.