Matematik

Statistik

10. august 2011 af ag2011 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hejsa :-)

Jeg er i gang med en opgave som ser sådan ud:

Tabellen viser antal fejl for 50 elever i en prøve

Antal fejl:       0-5     5-10     10-15     15-20

Antal elever  8          25        10            7

Hvor mange procent af eleverne havde højst 12 fejl?

Hvordan finder jeg frem til hvor mange elever som højst havde 12 fejl, når der i tabellen står: antal fejl 10-15?

Håber at nogen har et godt tip til denne opgave?


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. august 2011 af Studieguruen (Slettet)

#0

Udregn den kumulerede frekvens og tegn en sumkurve for at fastslå procentdelen.


Svar #2
10. august 2011 af ag2011 (Slettet)

Okay på den måde :-).


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. august 2011 af SuneChr

Endepunkterne må ikke være sammenfaldende. Brug i stedet:

Antal fejl:       0 - 5      6 - 10     11 - 15     16 - 20

Antal elever:    8           25           10              7

12 fejl    må så udgøre  2/5 af 10 elever = 4 ,   da der er 5 enheder imellem  11 - 15

Højst 12 fejl:   8 + 25 + 4  =  37 elever   svarende til  37/50  =  74%


Skriv et svar til: Statistik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.