Kemi

Hej jeg skal op til kemi c eksamen imorgen. Kan i hjælpe mig med at løse denne opgave og hvordan finder jeg n?

10. august 2011 af eliat (Slettet) - Niveau: C-niveau

 Jeg har 2,173 g KMno4 og 30,00 masse i % og densitet 10149 g/mol

Anfør fasebetegnelser i ovenstående reaktions skema

2KMnO4 + 16 HCl ---> 2 MnCl + 2 KCl + 5 Cl2 + 8 H2O

2KMnO4(s) + 16 HCl(aq) ---> 2 MnCl(aq) + 2 KCl(aq) + 5 Cl2(g) + 8 H2O(i)


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. august 2011 af Studieguruen (Slettet)

#0

                     Det er ikke densiteten, men derimod molarmassen M, du har givet.

                     Benyt

                          n = m/M


Svar #2
10. august 2011 af eliat (Slettet)

  Jeg har 2,173 g KMno4 og 30,00 masse i % og densitet 1,149 g/mL

Anfør fasebetegnelser i ovenstående reaktions skema

2KMnO4 + 16 HCl ---> 2 MnCl + 2 KCl + 5 Cl2 + 8 H2O

2KMnO4(s) + 16 HCl(aq) ---> 2 MnCl(aq) + 2 KCl(aq) + 5 Cl2(g) + 8 H2O(i)

Jeg vil helst have at der er en som løser hele opgaven for mig 

Tak!


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. august 2011 af Studieguruen (Slettet)

#2

Aha, jeg kan se at du ændrede enheden, så der alligevel er tale om en densitet.


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. august 2011 af mathon

 

                      2 KMnO4 (s)  +  16 HCl (aq)   --->   2 MnCl2 (aq) + 2 KCl (aq)  +  5 Cl2 (g)  +  8 H2O (l)


Svar #5
10. august 2011 af eliat (Slettet)

 Hej igen

Kan jeg bede dig om at beregne saltsyrens formelle koncentration 


Brugbart svar (0)

Svar #6
10. august 2011 af mathon

30,00 masse% HCl 
har den formelle
koncentration:
                                 c = p·10-2·d/M = 0,30·(1149 g/L)/(36,465 g/mol) = 9,453 M

                                 n(KMnO4) = m/M = (2,173 g) / (158,03 g/mol) = 0,01375 mol


Brugbart svar (0)

Svar #7
10. august 2011 af mathon

detaljer
generelt:
                når den p masse-procentige opløsnings volumen er V
                er dens masse
                                            mopløsning = V·d
heraf
         udgør det opløste stof
                                            msolvent = p·10-2·V·d                   ( p masseprocent )

         antal opløste mol
                                            n = p·10-2·V·d/M

         opløsningens molaritet
                                            c = n/V = (p·10-2·V·d/M) / V = p·10-2·d/M


Skriv et svar til: Hej jeg skal op til kemi c eksamen imorgen. Kan i hjælpe mig med at løse denne opgave og hvordan finder jeg n?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.