Matematik

bestemmelse af kraft.

15. august 2011 af Kristina0 (Slettet)

massen af jorden og mars er henholdsvis 5,98*1024 kg og 6,40*1023kg.

på et bestemt tidspunkt er deres indbyrdes afstand 3,6 * 10 8. bestem størrelsen af den kraft som de påvirker hinanden med.

jeg tænkte på om man kunne bruge denne formel

F= m *g

hvis det er den hvad bruges afstanden til ?

håber nogen kan hjælpe


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. august 2011 af WHiP (Slettet)

Newtons gravitationslov:

To legemener påvirker på grund af deres masser hinanden med en tiltrækningskraft af størrelsen:

F=G*(m1*m2)/r2

m1 og m2 er legermernes masser.

r deres indbyrdes afstand.

Gravitationskonstanten G, som er en universel konstant, har værdien G=6,674*10^-11 N*m^2/kg^2


Svar #2
15. august 2011 af Kristina0 (Slettet)

okaay mange tak ^^


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. august 2011 af Studieguruen (Slettet)

#2

Du finder gravitationskraften til at være:

FG = G·(m·M)/r2 = (6,674·10-11 (N·m2)/kg2 · 5,98·1024 kg · 6,40·1023 kg) / (3,6·108)m = 1,97·1021 N


Skriv et svar til: bestemmelse af kraft.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.