Matematik

Rumfang af keglestub - hvad er formlen?

16. august 2011 af Sumi0210 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

 Goddag :)

Jeg sidder med denne matematik opgave, og jeg kommer ikke rigtig videre.

Spørgsmålet lyder: Hvad er rumfanget af keglestubben?

Målene er: h=3m  R=16m   r=10m 

Jeg skal finde rumfanget af keglestubben.

Min indstilling er ikke at i skal lave opgaven for mig, jeg vil gerne have et eksempel på hvordan man bruger formlen :) Og så lige gerne hvad formlen er :)

Tak, hvis du da hjælper :)

-Et eksempel vil gladeligt blive accepteret tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. august 2011 af Anxyous (Slettet)

 Monstro du har fået en formelsamling? Eller kan benytte Google?


Svar #2
16. august 2011 af Sumi0210 (Slettet)

 Google er ikke til hjælp. Har brugt det ):  Jeg har en formelsamling men den forklarer det ikke godt nok...


Brugbart svar (1)

Svar #3
16. august 2011 af Anxyous (Slettet)

http://tinyurl.com/3pmkxpe


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. august 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Her er det første link, der kommer frem, når man googler "keglestub" http://da.wikipedia.org/wiki/Keglestub . Prøv nu selv.


Brugbart svar (1)

Svar #5
16. august 2011 af SuneChr

Med de betegnelser, der er i # 0 ,  er rumfanget V af keglestubben:

                       V  =  1/3·π·h·(r2 + R2 + r·R)


Brugbart svar (0)

Svar #6
16. august 2011 af mathon

 

                                                Vkeglestub = (π/3)·h·[R2 + r2 + R·r]


Skriv et svar til: Rumfang af keglestub - hvad er formlen?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.