IT

HJÆLP til excel formel

19. august 2011 af idiothoved2 (Slettet)

Hjælp til formel i EXCEL
Hej Alle

Jeg har et lille problem i excel, som jeg håber en af jer kan løse.

Det jeg ikke kan finde ud af er som følger:

Jeg har en dato (19-8-2011), som jeg skal minus med andre datoer som står i en hel kolone. Derudover skal jeg dividere 1000 med det antal dage der er i mellem 19-8-2011 og de forskellige datoer.

Altså formel skal se således ud: 1000/(19-8-2011-og så vil jeg gerne kunne vælge alle datoerne der står i kolonen i stedet for at jeg skal gøre det manualt 1000 gange ved at kun kunne tage en af cellerne.

Håber i vil hjælpe hurtigt:)


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. august 2011 af Isomorphician

=1000/((celle med dato)-(celle med dato fra kolonne))

indsæt $ mellem bogstav og tal i den første cellehenvisning (fx b$1)

Skriv formlen i en seperat kolonne og kopier formlen.


Brugbart svar (1)

Svar #2
20. august 2011 af Zalam (Slettet)

Du skal skrive følgende:

=(dage360(dato_1;dato_2;sand))/1000


Brugbart svar (1)

Svar #3
20. august 2011 af Zalam (Slettet)

Hov;

Det skal selvfølgelig være

=(1000)/(dage360(dato_1;dato_2;sand)

Sand betyder datoerne står i europæisk format, falsk skal du anvende, hvis datoerne er i Amerikans format.

Hvis du ønsker at kunne trække formlerne meget let kan du gøre følgende; (hvis dato_1 står i A1 og dato_2 står i B1)

=(1000)/(dage360($A1;$B1;sand)

Med overstående vil Excel selv ændre formlen til; A2, A3, A4 og B2, B3, B4 når du trækker den. Hvis de står i kolonnen skal du have § foran "tallet" f.eks. A§1


Skriv et svar til: HJÆLP til excel formel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.