Matematik

Nikkel

20. august 2011 af elissa92

Jeg ved ikke, om jeg har gjort det rigtigt.

Ni3S2(aq) + 3 Cl2(g) --> 3 Ni2+(aq) + 6 Cl- (aq) + 2 S(s)

De dannede nikkel(II)ioner omdannes til nikkel ved en efterfølgendde elektrolyse.

1000 kg Ni3S2 reagerer efter reaktionsskemaet.

Beregn massen af den ækvivalente mængde dichlor i reaktionen.

n = m/M   <=>    n(Ni3S2) = 1000000g / 240,21 g/mol <=> n(Ni3S2) = 4163,02 mol

6 * 4163,02 mol = 24978,12 mol      n(6Cl-)

m(6Cl-) = 212,7 g/mol * 24978 mol = 5312820,6g = 5312,8206kg

Er det korrekt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. august 2011 af mette48 (Slettet)

Dette  hører da under Kemi


Svar #2
20. august 2011 af elissa92

Hov, det var en fejl. Tak :)


Skriv et svar til: Nikkel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.