Fysik

Lyn

20. august 2011 af Karldenstore (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej allesammen!

Er gået lidt i stå med følgende opgave, så håber, at i kan hjælpe mig!

En resistor har resistansen 5,1*10^-4 ohm. Resistoren har massen 0,72 kg og består af et metal med den specifikke varmekapacitet 415 J/(kg*K)

c) Beregn temperaturstigningen i resistoren, når der løber en strøm på 25 kA gennem den i 15 ms
gør herunder rede for de relevante antagelser.

Hvilken formel skal man bruge? Og hvordan udledes den evt.?

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. august 2011 af mathon

                         E = R·I2·t = m·c·ΔT

                          ΔT = (R·I2·t) / (m·c)

                          ΔT = ((5,1·10-4 Ω)·(25·103 A)2·(15·10-3 s)) / ((0,72 kg)·(415 J/(kg·K)))


Svar #2
20. august 2011 af Karldenstore (Slettet)

Mange tak :)

Ved du, hvad denne formels navn er?

E = R·I^2·t


Svar #3
20. august 2011 af Karldenstore (Slettet)

Har fundet ud af det :)


Svar #4
20. august 2011 af Karldenstore (Slettet)

Nogen der har nogle bud på evt. antagelser?


Skriv et svar til: Lyn

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.