Matematik

areal beregning

21. august 2011 af postej86 (Slettet)

hej lang tid siden at jeg er gået i skole og har fået denne opgave:

En stue med en bredde på 42 dm har et areal på 35 m2 :

a) beregn stuen længde i meter ??

b) Find stuens omkreds i meter ??

Håber  kan hjælpe


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. august 2011 af Isomorphician

Hint: 42 dm = 4,2 m


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. august 2011 af AskTheAfghan

a)

Areal     =   b             ·      l

 35 m2   =   42 dm    ·       l

 35 m2   =    4,2 m    ·       l

Isoler nu l, der finder du stuens længde.

b)

Omkreds = 2b + 2l


Svar #3
21. august 2011 af postej86 (Slettet)

hmm godt være det mig der dum men fatter ikke lige det stadig..


Brugbart svar (1)

Svar #4
21. august 2011 af Isomorphician

Arealet af et rektangel udregnes ved:

Areal = længde * bredde

eller med en anden betegnelse:

35 m2 = (længde m) * 42 dm

omskrives dm til m fås:

35 m2 = (længde m) * 4,2 m

længden isoleres nu ved at dele med 4,2 m på begge sider:

(35 m2)/(4,2 m) = længde m <=>

?? m = længde m


Skriv et svar til: areal beregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.