Matematik

Differentialregning for polynomier!

24. august 2011 af Multikidd (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Bestem de punkter på grafen for f(x)=4x^3-4, hvor tangenten har hældningen 3. 

Ved at f´(x)=4*3*x^2.

Gætter på at jeg skal finde x0.


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. august 2011 af mathon

 

                 f '(xo) =  12xo2 = 3


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. august 2011 af volcom1

 du skal finde punktet hvor f´(x)=3 da f´(x) er et udtryk for tangenthældningen i et bestemt punkt.

Når du har bestemt x værdien skal denne indsættes i f(x) for et finde den tilhørende y værdi så du har et punkt


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. august 2011 af Studieguruen (Slettet)

 

              Differentialkvotienten betegner hældningen i det givne punkt (xo,yo) på grafen

              f '(xo) =  12xo2 = 3  ⇒

              xo = -1/2      ∨      xo1/2


Skriv et svar til: Differentialregning for polynomier!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.