Matematik

Bestem vinkelA i en trekant med x-værdier

24. august 2011 af Zkw37 (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hej, jeg har brug for hjælp til denne opgave, som er en del af en aflevering..

I en trekant ABC er AB = x, BC = x/3 og AC = 3x/4

a) bestem vineklA

b) bestem x, når arealet af trekanten er 13.


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. august 2011 af mathon

 

            cos(A) = (b2 + c2- a2) / (2bc)

            cos(A) = ((3/4)x)2 + x2- ((1/3)x)2) / (2·((3/4)x)·x)

            cos(A) = ((9/16) + 1 - (1/9)) / (3/2)  = 0,9676

            A = cos-1(0,9676) = 14,6º   

           


Svar #2
24. august 2011 af Zkw37 (Slettet)

 #1

Tusind tak for hjælpen, nu forstår jeg det. Hvordan laver jeg opgave b?


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. august 2011 af mathon

 

                   b·c·sin(A) = 2T = 2·13 = 26

                   ((3/4)x)·x·sin(14,6º) = 26

                   (3/4)·x2 = (26 / sin(14,6º))    og   x>0   .......


Svar #4
24. august 2011 af Zkw37 (Slettet)

 Kan du forklare hvad du gør med den sidste opgave?


Svar #5
24. august 2011 af Zkw37 (Slettet)

 #3

               Kan du forklare hvad du gør og hvilke formler du bruger?


Brugbart svar (0)

Svar #6
24. august 2011 af mathon

#3


indsætter i arealformlen

                   (1/2)·b·c·sin(A) = T

                   b·c·sin(A) = 2T
 

                   b·c·sin(A) = 2T = 2·13 = 26

                   ((3/4)x)·x·sin(14,6º) = 26

                   (3/4)·x2 = (26 / sin(14,6º))    og   x>0   .......


Svar #7
24. august 2011 af Zkw37 (Slettet)

#6

#3

Kan man kun bestemme, at x er større end 0 og ikke et specifikt tal?


Brugbart svar (0)

Svar #8
24. august 2011 af mathon

 

    ...det skulle du gøre...


Brugbart svar (1)

Svar #9
24. august 2011 af mathon

                   (3/4)·x2 = (26 / sin(14,6º))    og   x>0  

                   x2 = (4/3)·(26 / sin(14,6º)) = 137,528

                   x = √(137,528) ≈ 11,7


Svar #10
24. august 2011 af Zkw37 (Slettet)

#9

           Tak for svar.. Men forstår stadig ikke hvorfor der står, at x er større end 0?


Brugbart svar (0)

Svar #11
24. august 2011 af mathon

   

                ...sidelængder i trekanter regnes oftest positive


Brugbart svar (0)

Svar #12
01. oktober 2013 af MattW (Slettet)

#1
 

            cos(A) = (b2 + c2- a2) / (2bc)

            cos(A) = ((3/4)x)2 + x2- ((1/3)x)2) / (2·((3/4)x)·x)

            cos(A) = ((9/16) + 1 - (1/9)) / (3/2)  = 0,9676

            A = cos-1(0,9676) = 14,6º   

           

Jeg får da ikke 14,6º ved brug af din ligning: 

A = cos-1(0,9676) = 14,6º ?

Får derimod 1.000142614 ?


Brugbart svar (0)

Svar #13
01. oktober 2013 af mathon

Har du indstillet lommeregneren til at regne i grader?


Brugbart svar (0)

Svar #14
01. oktober 2013 af MattW (Slettet)

#13
 

Har du indstillet lommeregneren til at regne i grader?

Jeg bruger regneprogrammet Maple 17?


Skriv et svar til: Bestem vinkelA i en trekant med x-værdier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.