Matematik

opg.

25. august 2011 af Ultraviolet (Slettet)

 Hej

1) Hvordan tegner man en vektors repræsentant?


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. august 2011 af Andersen11 (Slettet)

Hvis vektoren er a = (a1 ; a2), vælg et punkt P i planen og bestem så punktet Q, så PQ = a , dvs koordinaterne for Q fås ved til koordinaterne for P at lægge vektoren a 's koordinater. Vektoren a er da repræsenteret ved liniestykket PQ med retning fra P til Q.

Hvis a = (a1 ; a2) og b = (b1 ; b2), får man

a + b = (a1 + b1 ; a2 + b2) ,

og tilsvarende

a - b = (a1 - b1 ; a2 - b2)

Dit spm. blev redigeret, mens jeg skrev svaret her.


Svar #2
25. august 2011 af Ultraviolet (Slettet)

 vil det så sige at,

a-b= (-2 3) - (3 -1) = ( -5 4)

a+b= (-2 3) +(3 -1) = (1 2)


Brugbart svar (1)

Svar #3
25. august 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja, det er korrekt. Det må også fremgå af din bog, hvorledes man regner med vektorer.


Svar #4
25. august 2011 af Ultraviolet (Slettet)

 1) Hvordan kan man beregne en vektors retningsvinkel?


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. august 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Retningsvinklen φ for en vektor a forskellig fra nulvektoren 0 er bestemt ved, at

a = (a1 ; a2) = |a|·(cos(φ) ; sin(φ))

Der gælder derfor, for |a| > 0, at

cos(φ) = a1 / √(a12 + a22)

sin(φ) = a2 / √(a12 + a22) .

Specielt ses, for a1 ≠ 0, at

tan(φ) = a2 / a1 .


Skriv et svar til: opg.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.