Fysik

Hjælp til fysikopgaver

25. august 2011 af mossing (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hejsa allesammen.

Jeg sidder med to ellers "lette" opgaver, men da jeg er lidt af en dør til fysik ville jeg høre om der er nogen herinde, der måske kunne hjælpe mig med dem. Jeg er ret langt bagud i fysik, og jeg har en eksamen i det i år, så jeg vil virkelig gerne bare være i stand til at få acceptabel karakter, så håber virkelig der er nogen derude, der vil bruge lidt tid på at forklare mig de her opgaver. Jeg ved simpelthen ikke, hvordan jeg skal beregne dem.

Her er opgaverne;

a)

En cyklist er 6 sekunder om at bringe sin cykel fra hvile og op på 40 km/t. Bestem accelerationen, såfremt denne antages jævn. Hvor langt når han i løbet af de 6 sekunder?

b)

Man siger siger i teoribøgerne til køreundervisning, at en fordobling af hastigheden medfører en firedobling af bremselængden.
Ved at blokere bremserne bruger en bil 23 m til at foretage en opbremsning fra 70 km/t.

Beregn bilens maksimale accelerationsevne ved opbremsning.


Tak på forhånd. :-)
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. august 2011 af Studieguruen (Slettet)

a) Benyt bevægelsesligningen v = a·t, og til det andet delspørgsmål s = 1/2·a·t2 .

b) Benyt bevægelsesligningen v2 - vo2 = 2·a·s .


Skriv et svar til: Hjælp til fysikopgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.