Matematik

trigonometri hjælp!!

26. august 2011 af Arkimedesanton (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej. Jeg er simpelthen gået i stå ved denne her

Jeg skal beregne siden a, vinklen C, vinklen A... ? 

Jeg ved at man skal bruge cosinusrelationen til disse typer hvor du kender 2 sider og en vinkel. Og omvendt sinus..

HJÆLP!§


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. august 2011 af Andersen11 (Slettet)

Hvis man kender siderne b og c og vinkel B, benytter man sinusrelationen til at bestemme vinkel C, og dermed også vinkel A, og siden a kan så bestemmes enten af sinusrelationen, eller af en cosinusrelation.


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. august 2011 af mathon

"Jeg ved at man skal bruge cosinusrelationen til disse typer hvor du kender 2 sider og en vinkel."

   men det forudsætter, at siderne er vinklens hosliggende sider


Svar #3
26. august 2011 af Arkimedesanton (Slettet)

Sinus bruges til siden a, og man kan derefter bruge cosinus til vinklerne.. MEN HVORDAN!? kender formlerne. Det der forvirrer mit hovede er, at jeg ikke kender vinklen A. Ellers ville jeg bare skrive b/sin(B) x A .. men kan jeg ikke. 


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. august 2011 af mathon

se

Vedhæftet fil:5_trekantstilfælde.doc

Brugbart svar (0)

Svar #5
26. august 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

Genlæs #1 .

b / sin(B) = c / sin(C) ⇒ sin(C) = c·sin(B) / b ,

hvoraf vinkel C kan bestemmes (muligvis to løsninger). For hver af disse bestemmes vinkel A af A = 180º - B - C .

Endelig bestemmes a af sinusrelationen a = b·sin(A) / sin(B)


Skriv et svar til: trigonometri hjælp!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.