Matematik

En lille procent opgave

27. august 2011 af chsp (Slettet)

Jeg har fået en opgave der lyder:

I en given periode stiger lønningerne med 2% pr halvår. Hvor mange procent er lønstigningerne på 3 år?

Jeg har selv regnet det ud manuelt og er nået til 12,62%.

Dog ville jeg høre, om der er nogen, som kender en formel, jeg kan bruge i dette sammenhæng?

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. august 2011 af Andersen11 (Slettet)

Den procentuelle stigning er

p = [ (1+0,02)6 - 1 ] · 100% = 12,616%


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. august 2011 af peter lind

(1+r)6 = 1+r3 r er lønstigningen på ½ år, r3 er lønstigningen på 3 år


Skriv et svar til: En lille procent opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.