Fysik

Tårnspring

30. august 2011 af Lillozz (Slettet)

 M14
En dreng står på et udspringstårns platform 10 m over overfladen. Han løber lige ud over kanten af platformen.
a) Tildel selv passende værdier til relevante fysiske størrelse og brug disse til at vurdere, hvor stor den viste afstand d mindst skal være, for at han ikke risikerer at ramme den modsatte bassinkant. Gør herunder rede for de relevante antagelser.

Hjælp!!!!


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. august 2011 af peter lind

Opgaven er ufuldstændig beskrevet så med forbehold.

Kald hastigheden i vandret retning vx

I vandret retning har du en bevægelse med konstant fart.

I lodret retning har du et frit fald med begyndelseshastighed 0

Opskriv bevægelsesligningerne for dette. Det står sikkert noget om det i afsnittet om skrå kast


Svar #2
30. august 2011 af Lillozz (Slettet)

 V_x=V_0x*t*x_0

V_y=-1/2*g*t^2+v_0y*t+y_0

l=(2*v_0x*v_oy)/(g)

Kan det passe?


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. august 2011 af peter lind

vx = v0x

Anden linje. Det er formlen for y ikke vy du angiver


Svar #4
30. august 2011 af Lillozz (Slettet)

 Vy=-g*t+V0y

Er det andet rigtig, altså l=(2*v_0x*v_oy)/(g)


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. august 2011 af peter lind

jeg ved ikke hvad l er, så det kan jeg ikke svare på


Svar #6
30. august 2011 af Lillozz (Slettet)

 l er længden. Jeg skal vurdere, hvor stor den viste afstand d mindst skal være


Skriv et svar til: Tårnspring

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.