Fysik

Hydrogen's vægt i gram og unit?

31. august 2011 af majask (Slettet) - Niveau: 8. klasse

 Hej, jeg er en folkeskoleelev som godt kunne bruge noget hjælp, til en fysik-rapport om hydrogen :).

Jeg prøver at finde ud af hvor meget det vejer i både gram og unit, men hver gang jeg finder det står det meget kryptisk, så jeg ikke forstår det :(. Håber i vil hjælpe! 

Jeg har fået det til at et hydrogen-atom vejer 1,6605 kg, men er det rigtigt?

Tak på forhånd! 


Brugbart svar (1)

Svar #1
31. august 2011 af Studieguruen (Slettet)

Du mangler din 10'er-potens, massen af hydrogen er 1,6605·10-27 kg.


Svar #2
31. august 2011 af majask (Slettet)

 Jeg forstår bare ikke helt hvad det der lille 27 betyder.. ved du hvor meget det vejer i gram? :) 


Brugbart svar (1)

Svar #3
31. august 2011 af Studieguruen (Slettet)

#2

Det betyder, at hydrogenatomet vejer 1/1000000000000000000000000000 af et kilogram.

I gram er det 1,6605·10-24 g.


Svar #4
31. august 2011 af majask (Slettet)

 Ahhh.. Nu forstår jeg! Tusind mange tak :). 

Hvor meget vejer det så i unit? :)


Brugbart svar (1)

Svar #5
31. august 2011 af Studieguruen (Slettet)

#4

Hydrogenatomet vejer lige omkring 1 unit.


Svar #6
31. august 2011 af majask (Slettet)

 Lige en sidste ting:

Hvor meget vejer luft? :) 


Brugbart svar (0)

Svar #7
31. august 2011 af AskTheAfghan

Find først ud at, hvor meget Oxygen vejer, så gang det med 2.  Ilt = O2


Svar #8
31. august 2011 af majask (Slettet)

 Tak! Jeg troede ellers at Oxygen og Ilt var helt det samme :). 


Brugbart svar (0)

Svar #9
31. august 2011 af AskTheAfghan

Oxygen (O) og Ilt (O2) er ikke det samme. Men, dioxygen (O2) er det samme om Ilt (O2).


Svar #10
31. august 2011 af majask (Slettet)

 Ok, tak :). Men jeg kunne altså ikke finde det for jeg forstår ikke alt det der fysiksprog.. -.-
Desværre..


Brugbart svar (0)

Svar #11
31. august 2011 af AskTheAfghan

Tjaa, det er et kemi-sprog* .. ;) Bare læs, læs og læs indtil du forstår. Øvelse gør mester.


Brugbart svar (1)

Svar #12
31. august 2011 af Studieguruen (Slettet)

Oxygen (O), ilt (O2), ozon (O3) osv..


Brugbart svar (1)

Svar #13
31. august 2011 af Andersen11 (Slettet)

#6

Men "luft" er jo ikke det samme som hverken ilt eller oxygen.

I øvrigt er "ilt" det danske navn for oxygen. Oxygen forekommer normalt i forbindelsen O2 .

#3

Massen af hydrogenatomet er vel 1,6605/1.000.000.000.000.000.000.000.000.000 kg


Brugbart svar (0)

Svar #14
31. august 2011 af Studieguruen (Slettet)

#13

Ja, det er naturligvis korrekt. Jeg glemte de 1,6605 i tælleren.


Brugbart svar (0)

Svar #15
31. august 2011 af mathon

1 hydrogenatom har massen
                                                        1,0079 u = (1,0079 u)·(1,66054·10-27 kg/u) = 1,67366·10-27 kg


Brugbart svar (0)

Svar #16
14. november 2012 af haamed (Slettet)

1 Unit vejer 2 klunger:)

Skriv et svar til: Hydrogen's vægt i gram og unit?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.