Biologi

STRANDENG - hjælp

31. august 2011 af studerende20 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej jeg skal skrive en opgave om strandengen som skal indeholde følgende: beskrive naturtypensbiotiske og abiotiske faktorer, indikatorarter og successionsstadie.

- Hvilke naturtypensbiotiske og abiotiske faktotorer kan en strandeng have?

Håber i kan hjælpe!
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. august 2011 af Masculine (Slettet)

En strandeng ligger jo tæt ved havet, så luftens saltindhold vil være højere end normalt, hvilket gør at ikke alle planter kan leve her.

Endvidere så kan strandenge blive oversvømmet, som gør at planterne skal være meget modstandsstærke - specielt overfor saltvandet! Men generelt opdeler man faktisk strandengen i zoner, ligesom søer og åer, alt efter de forskellige abiotiske forhold.

I den nederste del af strandengen vil der være meget fugtigt og saltholdigt  = planterne vil fx være engelskgræsk.

I "midten" af strandengen, vil der ikke være helt så meget salt = planterne vil fx være harril

Øverste oppe er der fx jordbær kløv, fordi saliniteten íkke er så høj.


Svar #2
31. august 2011 af studerende20 (Slettet)

Åh tak, jeg har faktisk nævnt noget i retningen af det du skriver ! Men jeg forstår bare ikke, er det så abiotiske og biotiske faktorer?


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. august 2011 af Masculine (Slettet)

Saltholdigheden er en abiotisk faktor.

Biotisk = Levende faktorer, fx mikroorganismer.

Abiotisk = Ikke-levende, fx pH, salinitet, temperatur.


Svar #4
31. august 2011 af studerende20 (Slettet)

tak!

Ved du hvor man kan finde noget om pH, salinitet, temperatur? - jeg går ud fra at det er basisk, nu hvor der er meget salt .. eller hvad? :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
31. august 2011 af Masculine (Slettet)

pH-værdien afhænger af jordbundsforholdene, så det svært at sige noget om. Men er nok basisk.

Men altså naturstyrelsen har sikkert noget om strandenge, der kunne du evt. prøve, det kunne være der står noget mere specifikt om de abiotiske/biotiske faktorer der.


Skriv et svar til: STRANDENG - hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.