Matematik

Matematik Ligning

01. september 2011 af Spøgelset (Slettet)

heej

jeg er i gang med en matematik opgave, og er gået i stå på en af opgaver. jeg får flere forskellige resultater. Håber der er nogle, som vil hjælpe mig

Opgave 1: ligninger

 a) Løs ligningen

x(x-pi)(x3-125)(x2+9)(x4-16) = 0

b) løs ligningen

x2 - 5x - 2 = 0

på forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. september 2011 af mathon

                                       x·(x-pi)·(x3 - 53)(x2+32)(x4-24) = 0

 brug nul-reglen


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

b)

x2 -5x -2 = 0 løses som en almindelig 2.-gradsligning.

a)

x(x-π)(x3-125)(x2+9)(x4-16) = x·(x-π)·(x3 - 53)·(x2+32)·(x4 - 42)

                                                 = x·(x-π)·(x - 5)·(x2 + 5x + 52)·(x2 + 32)·(x2 -22)·(x2+22)

                                                 = x·(x-π)·(x-5)·(x+2)·(x-2)·[(x+(5/2))2 +52 - (5/2)2]·(x2+32)·(x2+22)

                                                 = x · (x-π) · (x-5) · (x+2) · (x-2) · [(x+(5/2))2 + 75/4] · (x2+32) · (x2+22) = 0 ,

hvor de tre sidste faktorer i faktoriseringen ikke har reelle rødder.


Skriv et svar til: Matematik Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.