Matematik

Hastighedsberegning

01. september 2011 af Lagarde (Slettet)

Hvornår skal man gange med 60?

Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. september 2011 af mathon


             ...er det omregning fra km/h til m/s?


Svar #2
01. september 2011 af Lagarde (Slettet)

Er det ikke * 3,6

Men bare hvornår man skal genge med 60

F.eks

løber 6 km med farten10km/t

T=6:10*60=36minutter

Hvorfor og-når skal man gange med 60?


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. september 2011 af mathon

 

     T = 6: 10*60=36minutter ?


Svar #4
01. september 2011 af Lagarde (Slettet)

3#Er lidt dårlig til at formulere mig.


Svar #5
01. september 2011 af Lagarde (Slettet)

Løber 60m

tid 24 sekunder

Gennemsnitsfart=60:24=2,5 m/s

Hvorfor skal man ikke gange med 60 her?


Brugbart svar (0)

Svar #6
01. september 2011 af Studieguruen (Slettet)

#5

Du skal omregne meter til kilometer og sekunder til time, således at

(2,5m/s · 3600s) / (1000m) = 9km/h


Brugbart svar (0)

Svar #7
01. september 2011 af AskTheAfghan

#5

Du løber 60 meter på 24 sekunder. Ved at finde den gennemsnitlige hastighed gøre du det kun ved at dividere distancen (meter) med varighed (sekunder). Så er enheden derfor m/s.

For at gange med 60, skal du tænke på, hvad du skal bruge det til. Hvis du tænker på at omskrive sekunder til minutter, skal det ganges med 60. Så finder man den gns hastighed ved at finde forholdet mellem distancen (meter) og varighed (minutter) - hvis enhed er mmeter/mminutter. Sådan en enhed, kan vi ikke bruge, da det er upræcist.


Brugbart svar (0)

Svar #8
01. september 2011 af mathon

din fysiklærer har nok lært dig:

                                                 60·60
           1 m/s = (1 m) / (1 s) = (3600 m) / (3600 s) = (3,6 km) / (1 h) = 3,6 km/h


Svar #9
01. september 2011 af Lagarde (Slettet)

Tak for hjælpen.


Skriv et svar til: Hastighedsberegning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.