Fysik

Sluttemperatur

01. september 2011 af Brooklynn (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej alle!

Jeg skal udregne sluttemperaturen for et system, som har en temperatur på 20 grader, som består af en jerngryde på 439 g og 2 kg vand. Ydermere bliver der tilført en varmemængde på 432,5 kJ. 

Jeg har tænkt på, om jeg skal bruge formlen deltaEterm = Q+A og derefter isolere Q, men jeg er ikke helt sikker. Er der ikke nogen, som kan give mig et peg i den rigtige retning?


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. september 2011 af mathon

 

                (0,439 kg)·(0,45 kJ/(kg·C))·ΔT + (2 kg)·(4,19 kJ/(kg·C))·ΔT = 432,5 kJ       

hvoraf ΔT beregnes

             

            ΔT = Tslut - (20 C) 

                                                           


Svar #2
01. september 2011 af Brooklynn (Slettet)

 Hvor får du 0,45 kJ og 4,19 kJ fra?


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. september 2011 af mathon

 

    Jerns og vands specifikke varmekapaciteter, som du slår op i en fysisk termodynamiktabel


Svar #4
01. september 2011 af Brooklynn (Slettet)

 Nu spørger jeg igen. Jeg er nemlig ikke helt med endnu. Med den formel, som du har givet mig, finder jeg så sluttemperaturen eller forskellen i temperaturen?


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Det fremgår klart af mathon's svar i #1, at sluttemperaturen findes som

Tslut = (20 C) + ΔT


Skriv et svar til: Sluttemperatur

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.