Matematik

Hængebro

01. september 2011 af Theguy (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Har brug for hjælp til a) som i kan se i dokumentet. Jeg har fundet en metode hvorpå man kan beskrive kablet hvilket er lige store koefficienters metode. Dog kan man også ved en anden måde men det har jeg brug for jeres hjælp til.

Tak på forhånd :)

Vedhæftet fil: hængebro.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

a) Bestem ligningen for en parabel med de givne oplysninger. Parabelen er symmetrisk omkring y-aksen, så forskriften har formen

f(x) = a·x2 + c ,

og det ses let, at c = 35, da c = f(0) .

Tilbage er at finde a ud fra oplysningen, at f(372/2) = 82 , dvs

82 = a·(372/2)2 + 35 , så

a = (82 - 35)·4/3722 = 47/1862 = 0,001359


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. september 2011 af AskTheAfghan

f(x) = ax2 + bx + c

f(0) = c = 35

        f(x) = ax2 + bx + 35

        f(325/2) =        a·(325/2)2 + b·(325/2) + 35     = 82

        f(-325/2) =      a·(-325/2)2 + b·(-325/2) + 35   = 82

2 ligninger med 2 ubekendte.


Svar #3
01. september 2011 af Theguy (Slettet)

 jo tak!


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det skal være (372/2), ikke (325/2), der skal indgå i dine ligninger.


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. september 2011 af AskTheAfghan

#4 .. Yes correct.


Skriv et svar til: Hængebro

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.