Matematik

HJÆLP, ER IKKE SIKKER?

01. september 2011 af anjahør (Slettet)

 SPØRGSMÅLET!

hvilke af fuktionerne har grafer, der er rette linjer?

a f(x) = 123x

b f(x) = -12x + 2 +3

c f(x) = 2x - 2/3

d f(x) 3x2 - 2

e f(x) x4

f f(x) 12 1/4x + 7

jeg ved ikke om det er rigtig min er det ikke, a, b, d ? :D


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. september 2011 af Studieguruen (Slettet)

En graf med en ret linje ses på funktionsformen f(x) = a·x + b. Prøv nu at identificere de funktioner, hvis grafer har rette linjer.

Hint: 4 af dine 6 funktioner vil afstedkomme en ret linje i et koord.system.


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

Hvis grafen for en funktion f(x) er en ret linie, har funktionen formen f(x) = a·x + b .

Du har ikke fundet dem alle sammen, og d) er ikke en ret linie.


Svar #3
01. september 2011 af anjahør (Slettet)

 A OG E? :D


Svar #4
01. september 2011 af anjahør (Slettet)

 OG F?


Svar #5
01. september 2011 af anjahør (Slettet)

hmm, a, e og f ? :D


Brugbart svar (0)

Svar #6
01. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#5

I e), mener du f(x) = x4 ? Forklar så, hvorledes du mener, at det har formen f(x) = a·x + b . I funktionen, hvis graf er en ret linie, er a og b konstanter.


Brugbart svar (0)

Svar #7
01. september 2011 af Studieguruen (Slettet)

#3, #4, #5

Nu gætter du bare. Hvorfor mener du, at f(x) = x4 på nogen måde kan være identisk med f(x) = a·x + b?


Skriv et svar til: HJÆLP, ER IKKE SIKKER?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.