Matematik

Hældingskoefficient

04. september 2011 af SigneBuhl (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle :-)

Jeg skal, i min matematikaflevering finde "f´(xo)=12, find hvilken værdi xo må have.", og jeg er helt lost.

Håber nogle kan hjælpe!

 

- Signe :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. september 2011 af PoKulaKi (Slettet)

Hvilke informationer har du fået om f ? Har du foreskriften? eller foreskriften for f ' ? 

Så er det i hvert fald bare et spørgsmål om at løse ligningen f ' (x) = 12.


Svar #2
04. september 2011 af SigneBuhl (Slettet)

Dette er alt jeg har fået afvide:

b) Bestem en ligning for den tangent, der har hældningskoefficienten 12.
Tip: f´(xo)=12, find hvilken værdi xo må have. Dernæst find punktet (xo,f(xo))


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. september 2011 af Studieguruen (Slettet)

#2

Benyt tangentligningen

y = f'(xo)·(x - xo) + f(xo) , hvoraf

y = 12·(x - xo) + f(xo)

Du må derfor have oplyst funktionen f(x).


Svar #4
04. september 2011 af SigneBuhl (Slettet)

Er den umulig at løse uden f(x)?? For jeg har ikke fået den af vide..


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. september 2011 af Studieguruen (Slettet)

#4

Du må have nogle flere oplysninger at gøre godt med.


Svar #6
04. september 2011 af SigneBuhl (Slettet)

Det er mig der ikke har kigget ordentligt efter!
 

"Funktionen f er givet ved f(x)=3x2-6x+5"

 

Men det giver stadig ikke mere mening i mit hoved - skal jeg bare bruge tangentligningen?? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #7
04. september 2011 af Studieguruen (Slettet)

#6

Aha!

Først skal du løse f'(x) = 12, hvorved du finder førstekoordinaten for røringspunktet.

Herefter anvender du tangentligningen.


Svar #8
04. september 2011 af SigneBuhl (Slettet)

Hvordan gør man det?? :-)

 


Brugbart svar (0)

Svar #9
04. september 2011 af Studieguruen (Slettet)

#8

Den afledede funktion er

f'(x) = 6x - 6

og derfor vil xo være

f'(x0) = 12  ⇔  6xo - 6 = 12  ⇔  xo = 3


Svar #10
04. september 2011 af SigneBuhl (Slettet)

Mange tak for hjælpen! :-)


Skriv et svar til: Hældingskoefficient

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.