Matematik

Reducer

04. september 2011 af susubu (Slettet) - Niveau: C-niveau

 


Hej alle.
Jeg skal reducere dette udtryk, men har problemer med at finde en fællesnævner...

(1)/(ab+b^2) + (1)/(a^2-ab) - (2)/(a^2-b^2)


Hvad kan fællesnævneren være, og hvad skal jeg så forlænge brøkerne med.

Det skal give (a+b)/(ab)*(a+b)

På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. september 2011 af Euroman28

Er du sikker på du har skrevet opgaven rigtig op? For jeg får noget helt andet end det du siger det skal give.

For det resultat jeg får nu jeg sætter på fælles brøkstreg er

 

- - -

Der er Matematik i alt.


Svar #2
04. september 2011 af susubu (Slettet)

Ja er sikker, har lige tjekket...Og det skal give (a+b)/(ab*(a+b)


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. september 2011 af Euroman28

okay,

for det er jo det samme som 1/ab

- - -

Der er Matematik i alt.


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. september 2011 af Euroman28

Jeg kan godt få det du søger hvis jeg glemmer det sidste led - 2/(a^-b^2)

for i så fald får jeg at summen af de to første led kan skrives om

1/(a+b) * 1/a + 1/(a+b) * 1/b  = 1/(a+b) * (1/a + 1/b) = 1/(a+b) * ((a+b)/(ab)) = 1/ab..

 

Men er ved at tro der i så fald må være en fejl i din opgave.

- - -

Der er Matematik i alt.


Skriv et svar til: Reducer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.