Matematik

Svære opg. er helt blank..

04. september 2011 af anonym000 - Niveau: A-niveau

Hej
Opgaven lyder således.

Gennemsnittet af fem tal er 4. Når det største tal slettes er gennemsnittet af de resterende tal 2. Hvilket tal blev slettet?
Prøvet med en ligning, men det lykkedes ikke.

på forhånd tak

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. september 2011 af peter lind

Du har (a1+a2+a3+a4+a5)/5 = 4 og (a2+a3+a4+a5)/4 = 2. Af den sidste ligning kan du finde summen af de 4 sidste tal. Sæt det ind i den første ligning og du har en ligning til bestemmelse af det første tal.


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. september 2011 af Crazyguitarman (Slettet)

20/5 = 4

8/5 = 2

Du ved at de skal være 20 første gang, og 8 anden gang. Du må kun slette ét tal, så hvilket tal kan det mon være?


Brugbart svar (1)

Svar #3
04. september 2011 af SuneChr

Kald tallene      a1 a2 a3 a4 a       Så summen af de fem  er  5·4

Antag nu at a5 er det største   Så har vi  a1 + a2 + a3 + a4  =  4·2

Så må differensen  20 - 8  =  12  være største tal


Svar #4
04. september 2011 af anonym000

Siger i alle sammen det samme bare på hver sin måde?

- - -

...............


Svar #5
04. september 2011 af anonym000

Og kan i evt. skrive lidt mere præcist, hvad i hver i sær mener?

- - -

...............


Brugbart svar (0)

Svar #6
04. september 2011 af peter lind

Ja bortset fra at jeg fik læst forkert og læste første i stedet for største. Hvis du sætter det første tal til at være det første kan det stadig bruges


Svar #7
04. september 2011 af anonym000

#6
vil du så ikke lige skrive det sammen? og er du enig med de andre?

- - -

...............


Svar #8
04. september 2011 af anonym000

AHA!
har forstået det nu :)

tak for hjælpen allesammen

- - -

...............


Brugbart svar (0)

Svar #9
19. september 2013 af brandy112 (Slettet)

Er der nogen der kan vise det her på en anden måde, eller uddybe det mere ? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #10
19. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#9

Gennemsnittet af de fem tal er lig med 4. Summen af de fem tal er derfor 5·4 = 20 .

Gennemsnittet af de fire resterende tal er 2. Summen af de fire resterende tal er derfor 4·2 = 8 .

Det tal, der blev slettet, er forskellen mellem de to summer, dvs. 20 - 8 = 12 .


Brugbart svar (0)

Svar #11
19. september 2013 af brandy112 (Slettet)

Mange tak :-)


Skriv et svar til: Svære opg. er helt blank..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.