Matematik

En trekant.

04. september 2011 af HanneJH (Slettet)

En trekant i rummet er fastlagt ved vinkelspidserne er givet ved : 
A(-3,-4,-5) B(1,0,3) og C(3,-1,7)

A) Bestem koordinaterne til AB, AC og BC. 
B) Bestem projektionen af AB på BC..

 

nogen der kan hjælpe? er helt lost.


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. september 2011 af peter lind

OB = OA+AB <=> AB = OB-OA tilsvarende for de andre vektorer


Svar #2
04. september 2011 af HanneJH (Slettet)

Kan du sætte nogen tal ind i stedet for bogstaver, forstår det ikke lige?


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. september 2011 af mathon

B)

formel:
                 vektor a's projektion på vektor b
                 kaldes ab

                                                                ab = ((a·b)/|b|2) · b
    

            


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. september 2011 af peter lind

OA er stedvektoren til punktet A altså OA = (-3, -4, -5)


Svar #5
04. september 2011 af HanneJH (Slettet)

der står; bestem koordinaterne til AB(med vektor pil over) og ikke Ab . er det så stadig den formel jeg skal bruge? 


Brugbart svar (0)

Svar #6
04. september 2011 af peter lind

Du skal bruge formlen i #4 med a = AB og b = BC


Brugbart svar (0)

Svar #7
04. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#5

Benyt formlen i #1 til at beregne koordinaterne til vektoren AB . Stedvektoren OB til et punkt B har samme koordinater som punktet B . Koordinaterne for vektoren AB finder man derfor ved at trække koordinaterne for punktet A fra koordinaterne for punketet B .


Skriv et svar til: En trekant.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.