Fysik

Geometrisk udtryk

05. september 2011 af turk89 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hejsa

Jeg har vedlagt problemet som en word-fil.

Tværsnitsarealet er A = 5 · b · ( b + a )

Det statiske moment om kroppens underside giver: 5 · b · ( b + a ) 3,5 · b = 5 · b · b · 2,5 · b + 5 · b · a · (5 · b + 0,5 · a)

Spørgsmålet er, hvordan man kommer frem til, at a = 0, 56 · b?

OBS: Tegningen er ikke målfast, og skal i øvrigt forestille tværsnittet af en T-bjælke.

Tak på forhånd.

Vedhæftet fil: Tværsnit.docx

Svar #1
05. september 2011 af turk89 (Slettet)

.doc fil.

Vedhæftet fil:Tværsnit.doc

Brugbart svar (0)

Svar #2
05. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

Så vidt jeg kan se, er tværsnitsarealet A = 2·5b·b . Dimensionen a synes at markere beliggenheden af en linie gennem tværbjælken.


Svar #3
05. september 2011 af turk89 (Slettet)

#2

Sorry. Der skulle stå: "Tværsnitsarealet op til den punkteret linie (den øverste)".


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

Det var måske en ide at formulere hele opgaven fra starten.


Svar #5
05. september 2011 af turk89 (Slettet)

#4

Det er taget direkte fra bogen, dog med en lille skrivefejl, som er rettet i #3.


Svar #6
05. september 2011 af turk89 (Slettet)

#4

Har det noget at gøre med formlen: y = Mx / A? Hvis vi tegner en x-akse langs underkanten af bjælken, så moment om x-aksen divideret med arealet af tværsnitsarealet op til den øverste punkteret linie. Denne formel giver tyngdepunktet af tværsnittet op til den øverste punkteret linie = 3,5 · b (talt nede fra underkanten). Jeg synes ikke, at det hjælper, fordi jeg er interesseret i den fulde højde op til den øverste punkteret linie. Er det ikke rigtigt?


Skriv et svar til: Geometrisk udtryk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.