Matematik

retvinklede trekanter haster!

05. september 2011 af xxsallyh (Slettet) - Niveau: B-niveau

1. Forklar at ligningen cos(v) = 0,8 har to løsninger og find disse. Forklar desuden at ligningen sin(v) = -0,5 har to løsninger og find disse.

Har kigget mine noter igennem men kan simpelthen ikke finde formlerne for de to løsninger til hver af dem er der nogen der kan hjælpe mig lidt på vej?

 

2. Opskriv alle 3 formler for vinkel a, og opskriv alle 4 formler for katete a

 

ville være meget taknemmelig for lidt hjælp med de to opgaver på forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

Se på enhedscirklen og se, hvor linierne x = 0,8 og y = -0,5 skærer enhedscirklen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. september 2011 af SuneChr

Enhedscirklen vil overbevise dig.    (x , y) = (cos v , sin v)       v løber mod uret 360o rundt,  regnet fra (1 , 0)


Svar #3
05. september 2011 af xxsallyh (Slettet)

Ja har jeg men kan ikke rigtig se hvordan det giver ligningens to løsninger


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. september 2011 af mathon

vinkelmål: radianer   

         benyt

                                 cos(x) = cos(2π-x)

                                 sin(x) = sin(π-x)


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

De i #1 nævnte linier skærer hver for sig enhedscirklen i to punkter, svarende til to løsninger.


Skriv et svar til: retvinklede trekanter haster!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.