Matematik

Papirmasse...

06. september 2011 af mlouiseat (Slettet)

Hej søde kloge mennesker. Jeg sidder med en opgave som jeg er lidt i tvivl om, håber i kan hjælpe :-)

Opgaven lyder:

Papirmassen fremstilles af findelte æggebakker og aviser i vægtforholdet 2:1.
Til en liter papirmasse bruger man 60 g æggebakker.
Til 10 håndstøbte ark A4-papir skal der bruges en liter papirmasse.

9.b beslutter at fremstille 75 ark A4-papir.
- Hvor meget papir masse skal der bruges?

og...

- Beregn forbruget af aviser

.. Håber i kan hjælpe, knus herfra! :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. september 2011 af Studieguruen (Slettet)

a) 75/10 liter = 7,5liter


Svar #2
06. september 2011 af mlouiseat (Slettet)

Oh, så enkelt.. tak :-) - Hvad med opgaven derefter :-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. september 2011 af Danielriis (Slettet)

Papirmassen fremstilles af findelte æggebakker og aviser i vægtforholdet 2:1.
Til en liter papirmasse bruger man 60 g æggebakker.
Til 10 håndstøbte ark A4-papir skal der bruges en liter papirmasse.

9.b beslutter at fremstille 75 ark A4-papir.
- Hvor meget papir masse skal der bruges?

og...

- Beregn forbruget af aviser

 

Du ved at til en liter masse bruges der 60g æggebakker, da vægtforholdetforholdet mellem æggebakker og aviser er 2:1 (altså dobbelt så stort) må der nødvendigvis bruges halvt så meget avis som æggebakker, altså 30 g. 

Da der bliver brugt 7,5 liter masse må forbruget i aviser være: 30 g * 7,5 liter = 225g

 

Det samlede forbrug af papir er så 60 * 7,5 + 225 = 675

 


Svar #4
06. september 2011 af mlouiseat (Slettet)

Tusinde tak for hjælpen!!


Skriv et svar til: Papirmasse...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.