Matematik

Reducere

06. september 2011 af MariaDahl (Slettet) - Niveau: A-niveau
Hej. Jeg vil bare lige være sikker på, om jeg er på den rette spor med at reducere. 1). 2(a + 2b) + (a-b) 2a + 4b + a-b 2) 5(p - 2q - r) + 3(p - q + 2r) 5p - 10q - 5r + 3p - 3q + 6r 8p - 13q - 1r Tak på forhånd!

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. september 2011 af AskTheAfghan

Hvad er så dit svar til det? Så kan vi bekræfte/afkræfte det.


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

Prøv at stille det op, så man kan se, hvad du laver. Det er helt uoverskueligt. Giv dine egne svar.


Svar #3
06. september 2011 af MariaDahl (Slettet)

Hej. Jeg vil bare lige være sikker på, om jeg er på den rette spor med at reducere. 1). 2(a + 2b) + (a-b) = 2a + 4b + a-b 2) 5(p - 2q - r) + 3(p - q + 2r) ----> 5p - 10q - 5r + 3p - 3q + 6r = 8p - 13q - 1r Jeg ved ikke, hvorfor den ikke kan stille dt op...

Brugbart svar (0)

Svar #4
06. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

Der er ingen grund til at gentage. Vi bad dig om at skrive det mere tydeligt, og også at give dine egne svar.


Svar #5
06. september 2011 af MariaDahl (Slettet)

2(a+2b) + (a-b) = 2a + 4b + a-b

Brugbart svar (0)

Svar #6
06. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#5

Ja, det er korrekt. Reducer nu selv færdig.

Og så mener du formodentlig, om

2) 5(p - 2q - r) + 3(p - q + 2r)  = 5p - 10q - 5r + 3p - 3q + 6r = 8p - 13q - 1r  ?

Og det er også korrekt.


Svar #7
06. september 2011 af MariaDahl (Slettet)

5(p-2q-r) + 3(p-q+2r) ----> 5p-10q-5r+3p-3q+6r =. 8p-13q-1r

Svar #8
06. september 2011 af MariaDahl (Slettet)

#6 Kan derr reduceres mere?? :0

Brugbart svar (0)

Svar #9
06. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#8

Stykket i 1) 2a + 4b + a - b kan reduceres videre. Træk leddene med a sammen, og leddene med b sammen.

Stykket i 2) kan ikke reduceres videre.


Svar #10
06. september 2011 af MariaDahl (Slettet)

Bliver det så: 3a + 3b?? Og var 2'ern rigtig? :-)

Brugbart svar (0)

Svar #11
06. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#10

Ja, -- og ja (se svaret i #6).


Skriv et svar til: Reducere

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.