Matematik

Lineære ligningssystemer

07. september 2011 af anja00 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej, er der nogen, der kan hjælpe mig med dette?

Opgave: Find punktet (x1, x2), der ligger på linjen x1 + 5x2 = 7 og x1 - 2x2 = -2.

Er der nogen der kan hjælpe mig med at finde ud af, hvordan jeg løser dette uden brug af hjælpemidler?

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. september 2011 af Isomorphician

Træk den ene ligning fra den anden, og du har et udtryk hvor kun x2 indgår i. Isoler x2. Den værdi kan du derefter indsætte i en af ligningerne og finde værdien for x1.


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. september 2011 af peter lind

træk de 2 ligninger fra hinanden. Du får nu en ligning, der kun indeholder x2. Løs denne og sæt resultatet ind i en af de andre ligninger. Brug resultatet til at finde x1


Svar #3
07. september 2011 af anja00 (Slettet)

Jeg får bare ikke det rigtige resultat?

Det skulle give (4/7,9/7), og jeg får (-4/3,5/3)?


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. september 2011 af Isomorphician

x1 + 5x2 - (x1 - 2x2) = 7 - (-2) <=>

7x2 = 9 <=>

x2 = 9/7

Værdien for x2 indsættes i en ligning:

x1 + 5(9/7) = 7 <=>

x1 = 7 - 5(9/7) <=>

x1 = 49/7 - 45/7 = 4/7


Skriv et svar til: Lineære ligningssystemer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.