Matematik

Opgaven lyder...

07. september 2011 af anonym000

Hej
opgaven lyder.
(Det er en retvilnklet trekant)
Katete b = 8,4
katete a = 3,6
Jeg skal så bestemme vinkel A som er spids. hvordan gør jeg det?
Jeg skal også regne hypotenusen, der bruger jeg pythagaros, men kan jeg bruge noget andet til det?

på forhånd tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. september 2011 af Studieguruen (Slettet)

Brug, at

tan(A) = a/b ,

og dermed at

A = tan-1(a/b) .

Til hypotenusen anvender du korrekt Pythagoras' læresætning, andet ville være dumt.


Brugbart svar (1)

Svar #2
07. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#0

Pythagoras er din ven til beregning af hypotenusen.


Svar #3
07. september 2011 af anonym000

Okay. :)
tak for hjælpen

- - -

...............


Skriv et svar til: Opgaven lyder...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.