Fysik

Kinematik?

07. september 2011 af Jonas2840 (Slettet)

et lodret kast med en blod starter fra et højhus u højden 25 m over jorden med begyndelseshastigheden 15m/s opad.

a). Hvor lang tid går der før bolden er i top?
b). hvor højt over jorden når bolden op?

c). Hvor lang tid går der før bolden rammer jorden?

d). med hvilken fart rammer bolden?

håber i vil hjælpe mig og forklar mig hvordan man gør

mange tak.. :)


Brugbart svar (2)

Svar #1
07. september 2011 af Studieguruen (Slettet)

Hint:

a) v = -gt + vo

b) Benyt energibevarelse.

c) s = (1/2)gt2

d) Igen energibevarelse i tyngdefeltet.


Svar #2
07. september 2011 af Jonas2840 (Slettet)

a). V= -9,8* 25m + 15m/s

 

b). det er den her formel ik? Ekin =1/2*m*V2


Brugbart svar (2)

Svar #3
07. september 2011 af Studieguruen (Slettet)

#2

a) Du løser ligningen 0 = -9,82m/s2 · t + 15m/s .

b) Ligningen bliver

1/2mv2 = mgh , hvoraf

h = v2 / 2·g


Skriv et svar til: Kinematik?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.