Matematik

Trigonometri

07. september 2011 af YoungSlowy (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej

Oplysninger: Vinkel C = 90º, A = 47,3º og c = 5,3 cm.

Opgaven: Du skal tegne trekanten og bestemme vinkel B og siderne a og b.

Her er mit spørgsmål så, kan man ikke beregne vinkel B vha. en relation uden at først lægge 90 og 47,3 sammen og trække det fra 180?

Eller skal man kende mindst to sider af en trekant for at kunne beregne vinklen?

PS: Jeg har løst opgaven, men ville dog gerne vide det der.

På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

Det er da den simpleste måde at beregne vinkel B på, at udnytte, at vinkelsummen er 180º , når nu to af vinklerne er givet.

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. september 2011 af peter lind

Det kan du godt, Du kan find a af at sin(A) = a/c. Brug dernæst pytagoras til at finde b. For at find B kan du dernæst bruge en vilkårlig af reglerne for de trigonometriske funktioner til at finde B.

Det er langt nemmere og mere nøjagtigt at bruge sumreglen


Svar #3
07. september 2011 af YoungSlowy (Slettet)

#1

Det har du helt ret i, men kan man godt udnytte en af relationerne?

 


Skriv et svar til: Trigonometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.