Matematik

Trekant

07. september 2011 af Ultraviolet (Slettet)

Hej

Jeg kender en trekant med punkterne A(5,5), B(-2,6) og C(1,2).

1. Hvordan tegner jeg trekanten?

2. Hvordan viser jeg at den er retvinklet vha. skalaproduktet?

3. Hvordan viser jeg at den er retvinklet vha.Phytagoras?

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

1. Tegn punkterne i et koordinatsystem.

2. Et af skalarprodukterne AB•AC, AB•BC, og AC•BC er 0 .

3. Beregn de tre sidelængder |AB|, |AC|, |BC|, og vis, at de opfylder Pythagoras.


Brugbart svar (1)

Svar #2
07. september 2011 af peter lind

Find vektorene AB, BC, CA og find skalarprodukterne mllem vektorerne. Hvis et af dem er 0 er trekanten retvinklet.

Find længden af siderne og se om det stemmer overens med en retvinklet trekant


Svar #3
07. september 2011 af Ultraviolet (Slettet)

*1. mener hvordan bestemmer jeg koordinaterne til sidernes midtpunkter. 


Brugbart svar (1)

Svar #4
07. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

Det spm. har du fået svar på i din anden tråd om trekanter. Koordinaterne til en sides midtpunkt er middelværdien af de to vinkelspidsers koordinater .


Svar #5
07. september 2011 af Ultraviolet (Slettet)

#3:så i dette tilfælde gør man således: for A og B: 3,0?


Svar #6
07. september 2011 af Ultraviolet (Slettet)

A og C= 3,5

B og C= 3,5

er det rigtigt?


Brugbart svar (1)

Svar #7
07. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#5

Du henviser til dit eget indlæg. Tænker du på koordinaterne for en sides midtpunkt?

Hvis M er midtpunktet af AB, er AM = (1/2)AB og dermed

OM = OA + AM = OA + (1/2)AB

                            = OA + (1/2)(AO + OB)

                            = OA + (1/2)AO + (1/2)OB

                           = (1/2)OA + (1/2)OB

                           = (1/2)(OA + OB) ,

hvoraf påstanden ses.


Svar #8
07. september 2011 af Ultraviolet (Slettet)

når punkterne er A(-2,2) B(8,-2) og c(4,6)


Brugbart svar (0)

Svar #9
07. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#5, #6

Hvad er det, du laver her??

#8 -- Så nu er du i gang med en anden opgave? Men, ja, i #5 er det koordinaterne for midtpunktet mellem A og B.


Brugbart svar (1)

Svar #10
07. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#6

Nej, det er ikke rigtigt.


Svar #11
07. september 2011 af Ultraviolet (Slettet)

Jeg har gjort dette:

AB: (-2+8);(2-2)= 6,0 = 3,0

AC: (-2+8);(4,6)=6,10= 3,5

BC: (8-2); (4+6) = 6,10 = 3,5


Brugbart svar (0)

Svar #12
07. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#11

Hvordan skal det forstås? Hvad er det, du laver? Hvad mener du med 6,0 = 3,0 ?

Prøv at forklare, hvad det er, du laver. Ellers er det her jo omsonst.


Brugbart svar (0)

Svar #13
08. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#11

Du kan skrive

Midtpunkt af AB: OMAB = (1/2)OA + (1/2)OB = (1/2)( (-2;2) + (8;-2) ) = (1/2)(6;0) = (3;0)

Men du laver det galt for AC og BC

Midtpunkt af AC: OMAC = (1/2)OA + (1/2)OC = (1/2)( (-2;2) + (4;6) ) = (1/2)(2;8) = (1;4)


Svar #14
08. september 2011 af Ultraviolet (Slettet)

#13: men hvordan får du -2+2 til at være 1 er det ikke 0? 


Brugbart svar (1)

Svar #15
08. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#14

Der står (-2+4)/2 i 1.-koordinaten for OMAC

Du skal lægge 1.-koordinaterne sammen for sig, og 2.-koordinaterne sammen for sig.


Svar #16
08. september 2011 af Ultraviolet (Slettet)

Nå jo .. det er lidt træt.. min fejl 


Svar #17
08. september 2011 af Ultraviolet (Slettet)

får Bc til at være 6,2


Brugbart svar (1)

Svar #18
08. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#17

Ja, det er korrekt, med parenteser om. Når du sjusker med notationen, bliver det vanskeligere at forstå, hvad du mener.


Svar #19
08. september 2011 af Ultraviolet (Slettet)

#1: "Et af skalarprodukterne AB•AC, AB•BC, og AC•BC er 0 "

jeg har brug for et eksempel med tal :)


Brugbart svar (0)

Svar #20
08. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#19

Udregn de tre skalarprodukter. Hvis et af dem er 0, er trekanten retvinklet.

Beregn de tre vektorer, der beskriver trekantes tre sider.


Forrige 1 2 Næste

Der er 39 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.