Matematik

vektorer

07. september 2011 af turok (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. 

Skal finde afstanden fra c-b.

c(7,2)

b(-1,-4)

 

Gir det 10?


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

Hvis c og b er to punkter med de angivne koordinater, er svaret "Ja".


Svar #2
07. september 2011 af turok (Slettet)

tak


Svar #3
08. september 2011 af turok (Slettet)

Er lidt usikker på hvordan man laver dette regnestykke kan du hjælpe?

vektor a = 2            vektor b -6

                  3                             4

udregn 2*vektor a-vektor b

 

Ved du hvordan man laver det?


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

Altså a = (2;3), b = (-6;4)

2a - b = 2·(2;3) - (-6;4) = (2·2 - (-6) ; 2·3 - 4) = (4+6 ; 6 - 4) = (10 ; 2)


Svar #5
08. september 2011 af turok (Slettet)

er svaret så 10:2?


Brugbart svar (0)

Svar #6
08. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#5

Svaret blev givet i #4 ,       2a - b = (10;2)


Svar #7
08. september 2011 af turok (Slettet)

Kan du hjælpe med at fortælle hvad det bedtyder :

 Hvor langt er der fra A til B (i ’fugleflugt’)?


Brugbart svar (0)

Svar #8
08. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#7

Det betyder den geometriske afstand |AB| , i modsætning til vejlængden langs en mere kompliceret vejrute, der går fra A til B, hvilket ikke nødvendigvis er den korteste afstand mellem punkterne. Det er her antaget, at en fugl vil flyve fra A til B ad den kortest mulige rute.


Svar #9
08. september 2011 af turok (Slettet)

Ved du hvordan man kan regen det ud?

 

Har lige vedhæftet filen, hvor opgaven står.

Vedhæftet fil:Opgave 3.docx

Brugbart svar (0)

Svar #10
09. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#9

Hvis du kender koordinaterne for A og B, beregner du længden af vektoren AB . Ellers er det vel

|AB| = |v1 + v2 + v3 + v4| = |(2,5 ; 1)|


Svar #11
09. september 2011 af turok (Slettet)

Som kan ses i dokumentet har jeg regnet det ud, som normal vej,  

Ved bare ikke hvordan man regner det ud når man er i Fugle?

 

Kender ikke kordinaterne for A og B


Brugbart svar (0)

Svar #12
09. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#11

Jeg har jo skrevet i #10, hvordan du regner det ud. Du skal blot regne det sidste trin selv.


Svar #13
09. september 2011 af turok (Slettet)

gir længden så 2,7?


Brugbart svar (0)

Svar #14
09. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#13

Det er i nærheden af 2,7 . Med den præcision, du har opretholdt i opgaven, bliver det 2,69 .


Svar #15
09. september 2011 af turok (Slettet)

Super tak for hjælpen :D


Brugbart svar (0)

Svar #16
09. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#15

En pointe i opgaven er, at man skal se (indse og forstå), at summen af vektorernes længder

|v1| + |v2| + |v3| + |v4|

ikke nødvendigvis er det samme som længden af summen af vektorerne

|v1 + v2 + v3 + v4|


Skriv et svar til: vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.