Matematik

Mat A Reducér! Hjælp

08. september 2011 af Fastnik (Slettet) - Niveau: A-niveau

x+2y/3x-3y-2x/2y-4y^2-6x^2/6xy

 

Og fælles nævner skal være 6y

Hjælp hurtigst muligt, er helt lost er lige begyndt på gym


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

Brug parenteser og behørige mellemrum til at angive, hvad der divideres med hvad.


Svar #2
08. september 2011 af Fastnik (Slettet)

((x+2y)/3x)-((3y-2x)/2y)-((4y2-6x2)/6xy)


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Tak, det er meget bedre. Fællesnævneren er 6xy .


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. september 2011 af Herrotoby1 (Slettet)

Nej fælles nævneren er 6y

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. september 2011 af Herrotoby1 (Slettet)

I min matematikbog, står der facit giver= ((12x-7y))/6y)

 


Brugbart svar (0)

Svar #6
08. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#5

Jeg går ud fra, at du mener

(x+2y)/(3x) - (3y-2x)/(2y) - (4y2-6x2)/(6xy)

Fællesnævneren er 6xy . At facit bliver sådan har ikke så meget at gøre med, hvad fællesnævneren er.


Brugbart svar (0)

Svar #7
08. september 2011 af Herrotoby1 (Slettet)

Kan du hjælpe mig? :)

 


Brugbart svar (0)

Svar #8
08. september 2011 af Herrotoby1 (Slettet)

Ja du kan lave fællesnævneren 6xy, men så må du skulle fjerne x fra dit endelig resultat, da facit giver (12x-7y))/6y)

 


Brugbart svar (0)

Svar #9
08. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#7

Ja. Forlæng brøkerne til deres fælles nævner og læg så de forlængede tællere sammen.

#8 -- Ja, og du skal jo regne stykket, før du kan begynde at reducere til sidst.


Brugbart svar (0)

Svar #10
08. september 2011 af Herrotoby1 (Slettet)

Ja, men der din fælles nævner er xy ikke? Fordi jeg kan ikke se et x i alle ledene, så du kan fjerne x fra nævneren i slut resultatat, så du faktisk får (12x-7y))/6y) ?

 


Brugbart svar (0)

Svar #11
08. september 2011 af Herrotoby1 (Slettet)

Har jeg ikke ret i, at der ikke er et x i alle ledene, når du har regnet den ud? Fordi så kan jeg ikke fjerne x'et i nævneren..

Og få det rigtig resultat


Brugbart svar (0)

Svar #12
08. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#10

Nej, fællesnævneren er 6xy, som jeg har skrevet flere gange ovenfor.


Brugbart svar (0)

Svar #13
08. september 2011 af Herrotoby1 (Slettet)

Det er jo også det jeg lige har skrevet..

 

Har du regnet den ud?

 


Brugbart svar (0)

Svar #14
08. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#11

Tælleren bliver

2y(x+2y) - 3x(3y-2x) -(4y2 -6x2) = 2xy +4y2 -9xy + 6x2 -4y2 +6x2 = 12x2 -7xy = x·(12x - 7y) ,

der så skal divideres med (6xy)


Brugbart svar (0)

Svar #15
08. september 2011 af Herrotoby1 (Slettet)

Så dit slut resultat bliver altså det jeg skrev (12x-7y))/6y), fordi du også kan fjerne x i nævneren ik?

 


Brugbart svar (0)

Svar #16
08. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#15

Ja, din facitliste er korrekt; x er en fælles faktor i tæller og nævner, der kan forkortes væk.


Brugbart svar (0)

Svar #17
08. september 2011 af Herrotoby1 (Slettet)

Så siger jeg bare tusind tak ven! :D

 

Virkelig fedt at vide, der er folk herinde som også kan hjælpe ved denne tid


Skriv et svar til: Mat A Reducér! Hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.