Matematik

linjens ligning

08. september 2011 af albaah (Slettet)

hjælp!

en linje går gennem (3,4) og har hældningen - 2. skriv en ligning for linjen.

formen= y-y0=a(x-x0)


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. september 2011 af KimT.T. (Slettet)

y-4=-2*(x-3)


Brugbart svar (2)

Svar #2
08. september 2011 af Studieguruen (Slettet)

#0

Linjen er givet på formen

       y = a·x + b ,

hvoraf

       4 = -2·3 + b  ⇔  b = 4 + 6 = 10 .

Heraf fås linjens ligning

       y = -2x + 10 


Skriv et svar til: linjens ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.