Matematik

Nul i potens.

08. september 2011 af Mongomaniac (Slettet)

Kan man tage nul i anden?

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. september 2011 af Anxyous (Slettet)

Ja. Du får dog ikke meget ud af det.


Brugbart svar (1)

Svar #2
08. september 2011 af Studieguruen (Slettet)

Ja, men resultatet er altid nul uanset eksponentens størrelse.

02 = 0 ... 0n = 0        hvor n ≠ 0


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. september 2011 af Anxyous (Slettet)

#2: Husk på 00 = 1


Brugbart svar (1)

Svar #4
08. september 2011 af Studieguruen (Slettet)

#3

Jeg takker, og korrigerede indlægget.

Vi skal dog huske, at alle n < 0 ikke er defineret, eftersom

0-n = n/0

og man ikke kan dividere et tal med 0 .


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. september 2011 af mette48 (Slettet)

n > 0 da man ikke kan divedere med 0


Brugbart svar (1)

Svar #6
08. september 2011 af Studieguruen (Slettet)

    Sorry - korrektion til #4

          0-n = 1/0n     


Svar #7
08. september 2011 af Mongomaniac (Slettet)

jeg skulle blot skrive intervallet:  A = {x ∈ Z |x^2 < 15} på listeform

og så blev jeg i tvivl om x kunne være lig nul.

Mit svar blev følgende: 

A= {-3,-2,-1,0,1,2,3}

Jeg valgte fuldstændig listeform, da det syntes mig mest logisk i dette tilfælde.


Skriv et svar til: Nul i potens.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.