Matematik

Mat A opg.

11. september 2011 af trinerasmussen1991 (Slettet)

Nogen der kan hjælpe med denne her opgave, forstår den ikke helt.

1. Verify that the points (0,b) and (1,a + b) lie on the line   y = ax + b.
Hence show that this line has slope a. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. september 2011 af peter lind

Sæt de 2 punkter ind i linjens ligning og konstater at du får noget der altid er sandt.


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. september 2011 af Studieguruen (Slettet)

Ved at indsætte x = 0 i ligningen finder du at

y = a·0 + b = b

Ved at indsætte x = 1 i ligningen finder du at

y = a·1 + b = a + b


Svar #3
11. september 2011 af trinerasmussen1991 (Slettet)

tak og hældningen findes så ved at sige:

(a+b) - b / ( 1 -0 ) = a ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

Ja. Men hældningskoefficienten a aflæses jo også direkte af ligningen y = ax + b , som du på det tidspunkt har vist er ligningen den pågældende rette linie.


Skriv et svar til: Mat A opg.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.