Matematik

tjek

12. september 2011 af Skønnetøs (Slettet)

Hej, er der en der vil tjekke om jeg har regnet rigtigt??

opgaven lyder:  En eksponentiel voksende funktion f(x) oplyses at, f(2) = 1 og f(4) = 9.

bestem en  forskrift..

ogs[ har jeg fundet frem til at forskriften er: 0.22•2.12^x


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. september 2011 af JSP91 (Slettet)

Du har fået opgivet følgende to punkter:

(2,1) og (4,9)

Du ved formen for en eksponentiel udvikling er f(x) = b * ax

Ved at opstille to ligninger fås:

1 = b * a2

9 = b * a4

9/1 = (b * a4)/(b*a2) = a2

Altså: 9 = a2

Så kan du selv finde a, og b findes blot ved indsættelse i en af de to ligninger.


Svar #2
12. september 2011 af Skønnetøs (Slettet)

Om en eksponentielt voksende funktion  f(x) b*a^x oplyses, at fordoblingskonstanten er 7, og at f(3) = 3.2.

kan du hjælpe med den :)


Skriv et svar til: tjek

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.