Matematik

Trekant vinkel beregning mm.

12. september 2011 af yamaharacing (Slettet) - Niveau: B-niveau

I en trekant ABC er siden BC dobbelt så lang som siden AB, og siden AC er halvanden gang så lang som siden AB.

-Bestem trekantens vinkler

Det oplyses, at længden af højden fra B er 5.

-Bestem længden af siderne og trekantens areal

Hvordan skal jeg gøre?


Brugbart svar (2)

Svar #1
12. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

Benyt længden af siden AB som længdeenhed c , dvs c = |AB| . Så er a = |BC| = 2c, og b = |AC| = (3/2)c .

Benyt nu cosinusrelationerne til at beregne de tre vinkler.

Da sin(A) = hb / c , og længden af hb oplyses, kan c og dermed a og b beregnes.

Beregn endelig trekantens areal af T = (1/2)·hb·b .


Svar #2
12. september 2011 af yamaharacing (Slettet)

Tak


Skriv et svar til: Trekant vinkel beregning mm.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.