Matematik
areal og rumfang ( a )
sidder fast i denne opgave og skal aflever om 30 min :S
a ) Tegn graferme for funktionen f(x) = x-x^2 og g(x) = -2x .
b ) løs ligningen f(x) = g(x)
b ) bestem arealet af det område , der afgrænser mellem graferne for f(x) og g(x)
Help pleas .. ?
Svar #1
12. september 2011 af Studieguruen (Slettet)
Så skulle du nok have været ude lidt før..
a) Benyt et grafprogram eller lommeregneren.
b) Du finder frem til ligningen, 0 = -x(x - 3), som løses ved nulreglen.
c) Du kender intervallet fra opg. b), herefter beregnes arealet ved
A = a∫b f(x) - g(x) dx
Svar #2
12. september 2011 af Andersen11 (Slettet)
Det er jo godt at være ude i god tid. Hvad har du selv lavet ved opgaverne?
b) Løs ligningen f(x) = g(x) . Indsæt funktionernes forskrifter og løs ligningen.
b)? c) måske? Beregn a∫b |f(x) - g(x)| dx , hvor a og b er rødderne bestemt i b)
Svar #3
12. september 2011 af Px (Slettet)
Jeg har ikke et program så jeg kan lave grafen , det mit problem, tænkte på om en af jer havde et :S ?
- Mit TI er dødt,
Svar #5
12. september 2011 af Andersen11 (Slettet)
#3
Man laver en tabel over sammenhørende værdier af x og f(x) og tegner dem ind i et koordinatsystem. Eller benyt Excel til at lave en graf af de to funktioner.
Svar #6
12. september 2011 af Studieguruen (Slettet)
#3
Opg b)
Du finder, at
f(x) = g(x) ⇔ -x2 + x = -2x ⇔ -x(x - 3) = 0 ,
som har løsningerne
x = 0 ∨ x = 3
Opg c)
Du finder arealet som
A = 0∫3 -x2 + 3x dx = 9/2
Skriv et svar til: areal og rumfang ( a )
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
